3.a klases skolēni dizaina un tehnoloģiju stundās kopā ar skolotāju Inesi uzzināja daudz jauna par veselīgu uzturu, pētīja ēšanas paradumus savā ģimenē, apguva augļu un dārzeņu pirmapstrādes procesu, grupēja augļus un dārzeņus pēc formas, krāsas un garšas. Trešklasnieki pētīja, kādi ir kvalitatīvi un nekvalitatīvi produkti, mācījās sasmalcināt dārzeņus un augļus ar nazi vai rīvi. Pēc visas svarīgās informācijas apgūšanas skolēni nostiprināja praktiskās iemaņas un paši gatavoja veselīgus dārzeņu vai augļu salātus pēc iepriekš sagatavotām receptēm. Kad darbs bija paveikts un galdi sakārtoti, notika salātu prezentācija un degustācija. Šāda veida stundas skolēniem sagādā lielu prieku, bet skolotājai – gandarījumu.