Doties uz saturu
Daugavpils Valstspilsētas vidusskola
Search
Close this search box.

Skolēni pēta psihiskās veselības lomu ikdienā

    10.oktobrī mūsu skolas 8.d klases skolēni Karolīna Fjodorova, Iļja Ivanovs un Līva Liberte devās uz Daugavpils Inovāciju centru, lai piedalītos Veselības jomas konkursā, kurš tika veltīts psihiskās veselības dienai. Konkurss tika rīkots ar mērķi sekmēt skolēnu izpratni par veselību, īpaši uzsverot psihiskās veselības lomu, aktivizēt un paplašināt veselīga dzīvesveida pielietošanu izglītības iestādēs, tādējādi attīstot skolēnu pētnieciskā darba veikšanas un prezentēšanas prasmes.

    Pirms konkursa skolēniem bija jāizpilda mājasdarbs – jāveic informācijas analīze par psihiskās veselības lomu ikdienā – skolas, ģimenes, draugu u.c. lokā. Bija  jāizveido kolāža par kādu izvēlētu psihiskās veselības jomas tēmu un šī kolāža jāprezentē klātienē. Mūsu skolēnu izvēlētā tēma bija “Kā mēs jūtamies savās otrajās mājās?”. Pētījuma ietvaros skolēni guva priekšstatu par psihiskās veselības nozīmi ikdienā skolā, par faktoriem, kas to ietekmē, anketēja savus skolasbiedrus no 7.-12.klasei un veica iegūto datu analīzi.
    Konkursa otrajā daļā bija izzinošas un izglītojošas aktivitātes, kas tika vērtētas ar punktiem.

    Konkursā piedalījās Augšdaugavas novada un Daugavpils valstspilsētas vispārizglītojošo izglītības iestāžu 5. – 9. klašu skolēni, pavisam 12 skolu komandas.
    Prieks un gandarījums par mūsu komandas lielisko sniegumu un godam izcīnīto 2.vietu!